De ervaring van het ontstaan van uw beeld

 

Beeldhouwen in steen is een boeiend en inspirerend proces. Het zien ontstaan van een beeld uit een ruwe steen is een schitterende ervaring. De steensoorten albast en Franse kalksteen zijn relatief gemakkelijk te bewerken. Er kan ook in zwarte lava of marmer gewerkt worden, deze steensoorten zijn meer geschikt voor cursisten met beeldhouwervaring. Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van het beeldhouwen aan bod. Naast de diverse technieken van het hakken is er veel aandacht voor de eigen thematiek en het omgaan met materialen en gereedschappen. Aan verhoudingen, vormgevoel en compositie wordt uitgebreid aandacht besteed.
 

Gereedschappen, kalksteen, albast, marmer en Volvic

 

Schets- en tekenmaterialen, een steenhouwset (vlakbeitel, rondeel, puntbeitel en tandbeitel), raspenset, bok en beschermingsmaterialen zijn bij de cursus inbegrepen. Albast: transparant en zacht, met ongeveer dezelfde samenstelling als marmer, maar makkelijker te bewerken, de transparantie varieert van doorschijnend tot bijna ondoorschijnend. Met vijlen en schuurpapier kan albast zeer fijn worden afgewerkt. Kalksteen: een fijnkorrelige, zachte tot middelharde steen en leent zich goed voor meer gestileerd werk. Bij zowel kalksteen als albast komen alle beeldhouwtechnieken aan bod. In Saint Bérain werkt u met Franse kalksteen uit de Provence of Spaanse albast in de kleuren wit, bruin of zwart. Voor gevorderden bestaat er de mogelijkheid om in zwarte lava ( Pierre de Volvic ) of marmer te werken .

Het marmer komt uit Saint Nazaire (in de Languedoc), en is rood/roze van kleur; een prachtige steensoort om in te werken. Doordat het beeldhouwen in marmer een intensief proces is, kan er alleen door cursisten die 2 cursusweken reserveren, in marmer gewerkt worden.

 

Stenen zijn ter plekke aan te schaffen

Reserveren

Hieronder een overzicht  van de cursusdata. Kies uw cursus en klik op "ga" en volg daarna de verschillende stappen om uw online reservering te voltooien.

 

Tot ziens voor een inspirerende vakantie met een culinair accent.

Schilderen en Beeldhouwen: 02-10-2021 tot 09-10-2021 Er is nog plaats vrij
Schilderen en Beeldhouwen: 09-10-2021 tot 16-10-2021 Er is nog plaats vrij