Jaap, uw docent

De cursus wordt gegeven door Jaap van der Wal. Hij is beeldend kunstenaar en volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daar studeerde hij af in 1993. Zijn eigen werk omvat zowel tekeningen, schilderijen als beelden. Jaap exposeert regelmatig in Frankrijk en Nederland. Hij stimuleert in Saint Bérain zijn cursisten vooral te creëren naar hun eigen waarneming. De verschillende technieken die hij behandelt zijn vooral bedoeld om het beeldende proces te ondersteunen. Uitvinden waar iemands interesse ligt, mensen enthousiasmeren tot grensverleggende inspiratie… Dat is Jaaps grote uitdaging. Door de mix van technieken, stijlen en niveaus is er geen sprake van competitie. Iedereen krijgt alle ruimte met zichzelf bezig te zijn.

 

Een ontspannen sfeer, een inspirerende vakantie

 

Ahmed, uw kok

Het culinaire aandeel is in de deskundige handen van Ahmed Mehdeb. Sinds enkele jaren staat hij met veel plezier in de keuken in Saint Bérain. Zijn gerechten zijn verrassend kleurrijk en smaakvol. Oogst uit eigen tuin combineert hij met traditionele Franse producten tot mediterrane gerechten met Arabische invloeden. Tijdens de uitgebreide maaltijden kunt u genieten van zijn creativiteit. Uiteraard hoort daar een passende en mooie wijn bij. Daarnaast is Ahmed met zijn warme karakter soms klankbord voor de vele indrukken en ervaringen die cursisten opdoen.

 

Warm en zonnig, ook de inwendige mens

Wij gebruiken in onze keuken verse producten. Groenten en fruit zijn afkomstig uit onze eigen moestuin en kas. Het vlees komt uit de Auvergne en de eieren van onze eigen kippen.

Vers  gezond en lokaal ...