Wandelen
 
De gorges d’Allier is een prachtig wandelgebied een kloofdal met uitgesleten rotswanden, prachtige vergezichten en kleine dorpjes met veel historische erfgoed gelegen in het massief centraal. Vanuit Saint Berain wandelt u direct de natuur in, door de verschillende wandelingen ontdekt u de schoonheid van dit nog onbekende stukje Frankrijk.  Het dal wordt doorkruist door één van de pelgrimsroute naar Santiago du Compostela. De eerste wandeldag starten we met een rustige verkenningstocht om kennis te maken met het terrein. In de loop van de week gaan we meer klimmen en dalen. Iedereen met een redelijke conditie kan aan deze wandelweek deelnemen. De wandelingen worden begeleid door Jaap van der Wal. Hij woont al jaren in het gebied en heeft veel wandelervaring, hij neemt u tijdens de wandelingen mee langs prachtige vergezichten, stromende riviertjes en liefelijke dorpjes. Tijdens één van de wandeling loopt u een deel van de beroemde pelgrimsroute naar Compostela, een andere wandeling beklimmen we de Mont Mézenc (1753 meter) waar u een uitzicht heeft over een vijfde deel van Frankrijk.
 
De wandelingen variëren in looptijd van 4 tot 7 uur. 


De kosten voor de wandelvakantie hangen samen met de keuze van uw kamer, er zijn drie prijsniveaus. De prijs is altijd inclusief kosten voor verblijf op basis van volpension. 

Aanbod 1. Wandelvakantie op basis van volpension. Verblijf in de pastorie (geen Label)  gebruik van een éénpersoonskamer met gedeelde badkamer.

Prijs € 650,- p.p

Aanbod 2. Wandelvakantie op basis van volpension. Verblijf in kamer naar keuze : Labraud, La Mayse, La Brune of Challon met eigen badkamer (label trois épis Gites de France), tweepersoonskamer bij gebruik door 2 personen.

Prijs € 750,- p.p


Aanbod 3. 
 Wandelvakantie op basis van volpension. Verblijf in kamer naar keuze : Labraud, La Mayse, La Brune of Challon met eigen badkamer (label trois épis Gites de France), tweepersoonskamer bij gebruik door 1 persoon.

Prijs € 900,- p.p


De bedragen zijn exclusief € 00,80 toeristenbelasting per persoon per dag.


Inschrijfvoorwaarden 
Na ontvangst van uw inschrijving krijgt u een deelnemersbewijs toegezonden (per e-mail) voor deelname aan de wandelweek. Dit dient u binnen 5 dagen te bevestigen door € 350,- over te maken op onze bankrekening in Frankrijk ten name van S.A.R.L Art et Création IBAN FR76 1450 6009 0072 8050 7934 820, BIC AGRIFRPP845, Le Bourg 43300 Saint Bérain. Het resterende bedrag betaalt u uiterlijk 4 weken voor het begin van de wandelweek.

Annulering en voorwaarden
Bij annulering voor de cursus bent u het volledige bedrag verschuldigd, tenzij een andere deelnemer uw plaats inneemt. Deelname aan de wandelweek is geheel op eigen risico. Wij adviseren u dan ook een reisverzekering af te sluiten en een eventuele annuleringsverzekering. Door uw inschrijving (per e-mail) verklaart u zich akkoord met onze inschrijfvoorwaarden. 

Carnet de Voyage: 22-09-2018 tot 29-09-2018 Er is nog plaats vrij
Beeldhouwen / Schilderen
Open atelier
Wandelen / Carnet / Koken