Inhoud bewerken
Klik op de knop inhoud bewerken om de inhoud te bewerken/toe te voegen.

Cursussen

Begeleiding

Dagindeling

Een Inspirerende Vakantie

Schilderen, beeldhouwen of een week Urban Sketching bij Art et Création is u laten inspireren door de prachtige omgeving in en rondom Saint Bérain. Genieten van de stilte en de rust, deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht. In een groep van hooguit 8 personen begeleiden wij u een week lang op het fascinerende terrein van de schilder-, teken- of beeldhouwkunst. 

Schilderen

Buiten schilderen op individueel niveau

In en rondom Saint Bérain is het heerlijk schilderen.

Beeldhouwen

Beeldhouwen in albast

Beeldhouwen in steen is een boeiend en inspirerend proces.

Urban Sketching

Urban Sketching uitwerken thuis

De Haute Loire een wandelparadijs.

Begeleiding

Jaap, uw docent Ahmed, uw kok


Jaap, uw docent

De cursus wordt gegeven door Jaap van der Wal. Hij is beeldend kunstenaar en volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daar studeerde hij af in 1993. Zijn eigen werk omvat zowel tekeningen, schilderijen als beelden. Jaap exposeert regelmatig in Frankrijk en Nederland. Hij stimuleert in Saint Bérain zijn cursisten vooral te creëren naar hun eigen waarneming. De verschillende technieken die hij behandelt zijn vooral bedoeld om het beeldende proces te ondersteunen.

 

De blik van Ahmed

Ahmed, met zijn warme en creatieve persoonlijkheid in de keuken, brengt je een  perspectief van buitenaf. Hij wisselt graag zijn indrukken uit over je werk, over je ervaring opgedaan tijdens de stage, en blijft de hele week een gesprekspartner.

 

Nieuwsgierig naar het eigen werk van jaap bezoek zijn website ;

Dagindeling

Rondom het huis een terras, prachtig uitzicht over de Gorges de l'Allier

‘s Ochtends krijgt u les van 09.00 -13.00 uur. Na de lunch is er de mogelijkheid om zelfstandig verder te werken. Hoewel u dan zonder begeleiding bent, blijft de thuisbasis altijd toegankelijk. Dagelijks is er aan het begin van de avond een werkbespreking. Dan wordt het gemaakte werk gezamenlijk of individueel onder de loep genomen. En op vrijdag organiseren wij een eindpresentatie van de gemaakte werken tijdens de cursusweek.