Inhoud bewerken
Klik op de knop inhoud bewerken om de inhoud te bewerken/toe te voegen.

Urban Sketching

Het maken van een reisdagboek in schetsen en aquarellen

In één week verkent u het landschap van de Gorges d’Allier, een prachtig wandelgebied met een overweldigende natuur, fraai vergezichten en kleine dorpjes.Tijdens één van de wandelingen verkent u een klein stukje van de pelgrimsroute naar Santiago de Compestela. Dagelijks gaat u op stap met Jaap en maximaal 8 andere cursisten. Er worden verschillende wandelingen rondom Saint Bérain gemaakt ( afstanden tussen de 8 km en 12 km), al wandelend ontdekt u de prachtige natuur en de omgeving. Deze indrukken worden tijdens de wandelingen met houtskool, potlood, aquarel of inkt vastgelegd in uw schetsboek. Op zondag beginnen we met een korte verkennende wandeling en maakt u uw eerste schetsen onder begeleiding van Jaap. Tijdens de cursusweek komen verschillende aspecten van het schetsen aan de orde; compositie, ruimtelijke uitbeelding en kleurgebruik worden uitgebreid behandeld. Aan het begin van de cursusweek ontvangt u een schetsboek, schets- en aquarel materialen. Teken- of schilderervaring is niet vereist. Deze cursus is met name geschikt voor cursisten met enige wandelervaring.

De nadruk ligt op individuele ontwikkeling en het maken van een persoonlijk reisdagboek

Schets in aquarel
Video afspelen
Urban SKetching

De Haute Loire een paradijs voor wandelaars

Urban Sketching een heerlijke week
Urban Sketching

Jaap, uw gids en docent

De cursus wordt gegeven door Jaap van der Wal. Hij is beeldend kunstenaar en volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daar studeerde hij af in 1993. Zijn eigen werk omvat zowel tekeningen, schilderijen als beelden. Jaap exposeert regelmatig in Frankrijk en Nederland. Hij woont al  20 jaar in Frankrijk en is een echte wandelaar en natuur liefhebber. Samen met hem ontdekt u de mooiste wandelingen in en rondom de gorges d’ Allier. Hij stimuleert zijn cursisten vooral te creëren naar hun eigen waarneming. Door verschillende schets en aquarel-technieken begeleid hij u in het maken van een persoonlijk reisdagboek. 

Dagindeling

Na het ontbijt is het vertrek voor de wandeling. In de ochtend begeleid Jaap u met het maken van uw reisdagboek. Op bepaalde dagen is de Lunch in Saint Bérain. Op andere dagen komt Ahmed met de picknick op locatie op die dagen wandelen en schetsen we verder na de lunch en zijn we rond 16:00 uur weer thuis. Op vrijdag organiseren wij een eindpresentatie van de gemaakte reisdagboeken tijdens de cursusweek.

Samen met Jaap ontdekt u de mooiste wandelingen in en rondom de gorges d' Allier

Plezier in het creëren en genieten van rust en natuur staan in deze cursus bovenaan.