Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Blog

Berichten uit Saint Bérain

Tijdens ons bezoek aan Nederland bezochten we een Hollandse molen. Molen de Ruiter in Vreeland.

Deze molen wordt draaiende gehouden door vrijwilligers, een van deze vrijwilligers is Karen een cursist die regelmatig komt beeldhouwen bij ons in Saint Bérain. We hadden het idee opgevat om kennis te maken met haar ander hobby molenaar!

Op een koude zaterdagmiddag kregen we uitgebreide rondleiding in een oude watermolen die omgebouwd is tot korenmolen. Ontzettend interessant en indrukwekkend om te zien hoe een molen functioneert. Mooi om kennis te maken met de alle andere molenaars die dit erfgoed draaiend houden. In het kleine winkeltje in de molen kunt u elke zaterdag terecht om meel te kopen. We vielen met ons neus in de boter, tijdens ons bezoek konden we de eerste speculaas cake nog warm uit de oven proeven.

De molen ligt prachtig aan de rivier de Vecht en is elke zaterdag te bezoeken.

Molen de Ruiter. Nigtevechtseweg 24, 3633 XT Vreeland. www.korenmolenderuiter.nl

Dit weekeinde is de eerste sneeuw gevallen in Saint Bérain. Ons huis ligt op een hoogte van 1000 meter, en op deze hoogte hebben we elke winter sneeuw. De eerste sneeuw geeft altijd een magische gevoel. De natuur komt tot stilstanden en het is weer tijd om wandelingen te maken in de sneeuw en weer lekker een boek te lezen bij de houtkachel. Ons Departement is gemiddeld het hoogst gelegen departement van Frankrijk en ook het departement waar gemiddeld de meeste sneeuwdagen zijn.Terwijl de hoogste berg slecht 1700 meter hoog is.

In de herfst en het begin van de winter breekt voor ons het seizoen aan om opzoek te gaan naar paddenstoelen. Ons departement staat bekent om zijn bossen vol met eetbare paddenstoelen zoals cantharellen, boleten en trompette de la mort. Voor ons een feest om uren te zwerven in het bos opzoek naar al dit heerlijks. Inmiddels hebben we onze favorieten plekjes waar elk jaar weer geplukt kan worden. Bij thuiskomst eerst schoonmaken en daarna drogen. Ahmed gebruikt regelmatig onze “paddenstoelen oogst” in zijn gerechten.

trompet de mort
Tijdens de uitgebreide maaltijden kunt u genieten van zijn creativiteit.

Ook dit jaar geven wij een Early Bird korting op ons cursusaanbod van 2023. Reserveer uw cursusweek voor 31 december 2022 en ontvang een korting van € 100,- per persoon op de cursusprijs.Tijdens de reservering betaald u een aanbetaling van 30% van het cursusbedrag en 2 weken voor aanvang van de cursusweek betaalt u het restbedrag van de cursusprijs.