Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Blog

Berichten uit Saint Bérain

Welkom bij de cursus beeldhouwen in Saint Bérain. Ik geef al meer dan 20 jaar met veel plezier de cursus beeldhouwen in Saint Bérain, een prachtige omgeving in Frankrijk. Van eind april tot oktober kunnen zowel beginners als ervaren beeldhouwers genieten van een actieve vakantie.

We beginnen de ochtend met de cursus waarin ik je alles leer over de technieken en het proces van het beeldhouwen. Samen werken we met verschillende materialen, zoals albast, kalksteen en serpentijn. Ik leer je de haktechnieken en hoe je het proces van het beeldhouwen aanpakt: van het ontwerpen en schetsen maken tot het creëren van de primaire hoofdvorm en het spelen met positieve en negatieve vormen.

Maar het draait niet alleen om techniek. Tijdens mijn cursus staat jouw persoonlijke creatieve proces centraal. Wat wil je maken? Ben je meer geïnteresseerd in figuratieve beelden of juist abstracte vormen? Ik help je graag bij het ontdekken van jouw eigen stijl en het vinden van inspiratie.

Na de ochtendles heb je de middag vrij te besteden. Het is heerlijk om de prachtige omgeving van Saint Bérain te verkennen en te genieten van de Franse cultuur en keuken. En daarover gesproken: in onze bed and breakfast word je verwend met de meest verrassende en heerlijke maaltijden die Ahmed, onze kok, speciaal voor ons bereidt. Zijn creativiteit in de keuken is inspirerend. Samen eten en napraten over de dag is altijd een belangrijk moment van de cursus.

Ik kijk er elk jaar weer naar uit om nieuwe cursisten te ontmoeten en hen te begeleiden in hun artistieke reis. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe mijn cursisten zich ontwikkelen tijdens de cursus. Ik hoop dat ik ook jou kan verwelkomen tijdens mijn cursus beeldhouwen in Saint Bérain.

Welkom bij de cursusweek Urban Sketching! Ik ben Jaap en ik ben een kunstenaar die zich richt op het vastleggen van de wereld om ons heen in mijn schetsboek, tekeningen en schilderen.

Dit jaar organiseer ik een cursusweek in het prachtige gebied van Haute-Loire. We zullen samen wandelen door deze adembenemende omgeving, die ons meeneemt door bergen, valleien, bossen en kleine dorpjes. Het is de perfecte omgeving voor wandelaars en om onze creativiteit de vrije loop te laten en ons te laten inspireren door de schoonheid van de natuurlijke omgeving.

Tijdens deze cursusweek zullen we de basisprincipes van opbouw, licht en donker, kleurgebruik en compositie onderzoeken. Ik zal je leren hoe je de belangrijkste kenmerken van de omgeving kunt vastleggen.

Ik zal je begeleiden bij het ontwikkelen van je eigen stijl en technieken, terwijl we ons laten inspireren door de omgeving en onze eigen creativiteit. Ik kijk ernaar uit om samen met jou deze prachtige omgeving te verkennen en vast te leggen in onze schetsboeken.

De cursusweken Urban Sketching zijn in Juni en September.

En we kunnen niet wachten om van start te gaan ! Op zaterdag 22 april beginnen we met onze cursus schilderen en beeldhouwen, en we hebben nog plaatsen beschikbaar voor deze week. Wat deze cursus uniek maakt is dat we u een persoonlijke benadering bieden in uw creatieve proces. Jaap van der Wal zal u begeleiden en ondersteunen bij het ontwikkelen van uw creatieve vaardigheden. En terwijl u zich laat inspireren door de prachtige omgeving van de Auvergne, zorgt Ahmed voor het culinaire gedeelte en biedt u een heerlijke culinaire ervaring.

Of u nu een beginnende of gevorderde cursist bent, deze cursus is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een inspirerende en creatieve ervaring. Samen met een groep gelijkgestemde cursisten zult u worden uitgedaagd om uw grenzen te verleggen en nieuwe artistieke mogelijkheden te ontdekken. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze cursus en te genieten van de stilte en rust van de Auvergne terwijl u uw creativiteit ontwikkelt. Schrijf u nu in en reserveer uw plek voor deze bijzondere ervaring.

Tijdens ons bezoek aan Nederland bezochten we een Hollandse molen. Molen de Ruiter in Vreeland.

Deze molen wordt draaiende gehouden door vrijwilligers, een van deze vrijwilligers is Karen een cursist die regelmatig komt beeldhouwen bij ons in Saint Bérain. We hadden het idee opgevat om kennis te maken met haar ander hobby molenaar!

Op een koude zaterdagmiddag kregen we uitgebreide rondleiding in een oude watermolen die omgebouwd is tot korenmolen. Ontzettend interessant en indrukwekkend om te zien hoe een molen functioneert. Mooi om kennis te maken met de alle andere molenaars die dit erfgoed draaiend houden. In het kleine winkeltje in de molen kunt u elke zaterdag terecht om meel te kopen. We vielen met ons neus in de boter, tijdens ons bezoek konden we de eerste speculaas cake nog warm uit de oven proeven.

De molen ligt prachtig aan de rivier de Vecht en is elke zaterdag te bezoeken.

Molen de Ruiter. Nigtevechtseweg 24, 3633 XT Vreeland. www.korenmolenderuiter.nl

Dit weekeinde is de eerste sneeuw gevallen in Saint Bérain. Ons huis ligt op een hoogte van 1000 meter, en op deze hoogte hebben we elke winter sneeuw. De eerste sneeuw geeft altijd een magische gevoel. De natuur komt tot stilstanden en het is weer tijd om wandelingen te maken in de sneeuw en weer lekker een boek te lezen bij de houtkachel. Ons Departement is gemiddeld het hoogst gelegen departement van Frankrijk en ook het departement waar gemiddeld de meeste sneeuwdagen zijn.Terwijl de hoogste berg slecht 1700 meter hoog is.

In de herfst en het begin van de winter breekt voor ons het seizoen aan om opzoek te gaan naar paddenstoelen. Ons departement staat bekent om zijn bossen vol met eetbare paddenstoelen zoals cantharellen, boleten en trompette de la mort. Voor ons een feest om uren te zwerven in het bos opzoek naar al dit heerlijks. Inmiddels hebben we onze favorieten plekjes waar elk jaar weer geplukt kan worden. Bij thuiskomst eerst schoonmaken en daarna drogen. Ahmed gebruikt regelmatig onze “paddenstoelen oogst” in zijn gerechten.

trompet de mort
Tijdens de uitgebreide maaltijden kunt u genieten van zijn creativiteit.